Bilim Adamları HIV Virüsünü Uzaya Yolluyor!

Bilim Adamları HIV Virüsünü Uzaya Yolluyor! Bilim Adamları HIV Virüsünü Uzaya Yolluyor! hiv

Bilim Adamları HIV Virüsünü Uzaya Yolluyor!

Her geçen gün yeni bir buluş, yeni bir keşif ile karşımıza çıkan bilim ve teknoloji dünyası bu sefer farklı bir konu üzerine yoğunlaşmış durumda. Özel seçilmiş bir grup bilim adamı, geleceğe yönelik mutasyonları saptayabilmek adına bazı bakteri ve virüs türlerini uzay yolculuğuna çıkarmaya hazırlanıyor. AIDS’e neden olan HIV virüsü ile birlikte birkaç bakteri türünü uzaya yollama planları yapılıyor. Bu yolculuğun amacı gelecek nesillerde yaşanabilecek mutasyonları önceden tahmin edebilmek ve onları tedavi edebilmek.

Virüsleri taşıyacak ilk kapsül 18 Şubat Cumartesi günü yola çıktı. SpaceX Dragon kapsülü, HIV / AIDS, Parkinson Hastalığı ve MRSA olarak bilinen metisiline dirençli Staphylococcus aureus‘un tek potada eritildiği  süper(!) bir ekibi uzaya yollayacak.

Bilindiği gibi bu tür hastalıklar çoğunlukla ölümcül olabiliyor. Hatta dünyada milyonlarca ölümün sebebi bu hastalıklar ve virüsler. NASA ve biyotıp şirketi Nanobiosym tarafından birlikte yürütülen araştırma ilginç bir amaç taşıyor.

Bu yolculuğun amacı yerkürede metisilin dahil olmak üzere birçok benzeri ilaca karşı dirençli olması sebebiyle hastalıkların ilerleyişi. Burada inanç mikro yer çekiminde yaşanılabilecek hızlı mutasyon.

Nanobiosym’den Dr. Anita Goel, Spacegraft’a yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; “Mikro yer çekimi, bakteri mutasyonları oranını hızlandırabilir. Gelecekteki mutasyonları meydana gelmeden önce tahmin edebilirsek, daha iyi ilaçlar üretebiliriz.

Yaşanan bu durum, yani virüs ve hastalığın uzaya gönderilmesi olayı daha önce Rusya tarafından yapılmıştı. Bir Rus uydusu ile E. coli, Aerobacter aerogenes ve Staphylococcus‘u uzaya yollandı. Bu sayede günümüzdeki bakterilerin, antibiyotiklere karşı direnci ile proje yeniden hayata geçirildi.

2006 yılında, Cheryl Nickerson isimli mikro biyolog, “Salmonella Bakterisini” Atlantis Uzay Mekiğinde uzaya yolladı. Daha sonra mekiğin dünyaya dönüşünden sonra yapılan araştırmalarda, Salmonella Bakterisinin fareleri eskisine göre daha hızlı öldürdüğü saptandı.[ads2]