Bilim adamları kayıp kıta buldu!
Gün geçmesin ki yeni bir bilimsel keşif ortaya çıkmasın. Her dakika her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Kayıp kıtalar atlasımıza yeni bir kıta daha eklendi.
Gecelerini gündüzlerine katıp yeni keşifler üzerinde çalışan bilim adamları emeklerinin meyvelerini de almaya başlıyorlar. Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız gibi Mayalar ilgili bir gelişme yaşanmıştı. Bugün ise Mauritus Adası yakınlarında yeni bir kıta bulundu. Yeni dediğimize bakmayın. Bu kıta Mauritus adasının tarihinden yüzlerce kat daha eski diyebiliriz. Bilim adamları yaptıkları açıklamada bulunan bu yeni kıtanın 2 milyar yıllık olduğunu düşünüyor. Bu da bulunan bu kayıp kıtanın Mauritus Adası’ndan daha yaşlı olduğu anlamına geliyor. Yine kıtada yapılan araştırmalara göre adanın üzerinde bulunan Zirokon kristallerinin 9 milyon yaşında olduğunu da ortaya koyuyor. Jeolojik araştırmalar ile her geçen gün dünyayı ve dünyanın altındakileri anlamamız daha da kolaylaşıyor. Jeoloji dememizin sebebi ise yeni bulunan bu kayıp kıtanın üzerinde yer alan zirkon kristallerinin volkanik aktiviteler ile yeryüzüne ulaştığının düşünülmesi ve bunun sonucunda da bu kıtanın yer altında çok iyi gizlendiği de apaçık ortada.[ads2]
Kayıp kıta üzerinde detaylı araştırmalar devam ederken, alınan bilgilere göre kıtanın okyanus tabanında zamanla parçalanmış olabileceği ihtimali düşünülüyor. Bu kadar uzun zamandır bu kayıp kıtanın bulunamamasının sebebi de bu görülüyor. Bilim adamları kayıp kıtanın parçalanma sonrası okyanusun dibinde kaybolduğunu düşünüyor. Konu hakkında birçok soru olsa da bilim adamları ve jeologlar bu kıtadaki zirkon kristallerinin Madagaskar adasındaki kristaller ile büyük benzerlikler taşıdığını söylüyor ve ekliyorlar. Bulunan bu kıta ile Madagaskar adası bir zamanlar birleşik olabilir diyorlar. Konu hakkında araştırmalar sürerken, yeni bulgular ve konunun aydınlanması bilim adamlarının tek temennisi.
Yorumlar