IBM firması kullanıcılar açısından kullanışlı olacağına inandığı bir teknolojiyle geliyor. Geliştirdiği yeni hafıza teknolojisi sayesinde diğer hafıza kartları tarih olacak.
IBMbir süredir yeni bir proje üzerinde çalışıyordu. Beklenen açıklama nihayet geldi ve hafıza kartları ile ilgili çok şeyin değişeceğinin ipuçları verildi.
Hafıza kartları dosya taşımak ve saklamak amacıyla kullanılıyor. Her ne kadar son zamanlarda bulut depolama sistemi kişiler tarafından keşfedilmiş olsa da yerini korumayı başarıyor. Buna dayanarak IBM firması tarafından üretilen cihaz oldukça dikkat çekici. Açıklamalara göre, elektronik cihazların RAM ve flaşa göre daha iyi duruma gelmesini sağlayacak bir değişikliğe imza atılıyor. Faz değişimi hafızası: kalkojenit cam davranışlarını etkileyerek çalışmasını sürdüren ve uçucu olmayan bir optik depolama sistemi.
Sistemin nasıl çalıştığı konusuna gelirsek:
Öncelikle geliştirilen teknoloji sayesinde yeniden yazılabilen Blu-Ray disklerde de veri depolanmasının önü açılmış oldu. PCM hücrelerinin kristal bir yapıya dönüşmesi için elektrik akımı devreye sokuluyor, böylelikle hücrelerin amorf yapısı değiştiriliyor.
Uzun zamandır kullanımda olan PCM’ler çok uygun bir sistem olarak görülmüyordu. Nedeni ise kapasitesinin yetersizliği ve ücret bakımından hayli yüksek olmasıydı. Kullanıcılar bu hafızaya bir şey yüklemek istediklerinde ancak 1 bitlik alanla karşılaşıyordu. Herkesin elinde olan akıllı telefonlar ve gittikçe yaygınlaşan dizüstü bilgisayarlar için de bu durum sıkıntı oluşturuyordu.
IBM, mevcut sistemi değiştirme yoluna gitti ve ortaya çıkardığı teknoloji sayesinde artık hücre başına 3 bit veri depolanabileceğini duyurdu. Böylelikle kristallerin yüksek sıcaklıkta verdiği tepkiler değiştirilerek kişilerin daha fazla veri saklayabilmesinin önü açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan şirketin yöneticisi Haris Pozidis, yaşanan gelişmenin önemli olduğunun ve bunun için yoğun bir çalışma gerçekleştiğinin altını çizerek “bundan sonra PCM maliyeti flaş’ın maliyetine oldukça yakın olacak” diye konuştu.[adsx]
Yorumlar