Samsung şirketi giyilebilir teknoloji alanında ilk adımını 2014 yılında atmıştı. Android Wear tabanlı ilk akıllı saati geliştirerek piyasaya süren şirketin bu konuda geleceğe yönelik yeni planlarının olup olmadığı merak ediliyor.
Elde edilen veriler Samsung’un akıllı telefon pazarında olduğu kadar giyilebilir teknoloji alanında da iyi bir yerde bulunduğunu gösteriyor. IDC tarafından açıklanan sonuçlarda akıllı saat teknolojisinde %21’lik pazar payını elinde tutan Samsung’un bu konuda neler yapacağına dair ipuçları barındıran açıklamalar geldi.
Samsung yetkilisi Fast Company adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, giyilebilir teknoloji bölümünde yalnızca Tizen işletim sistemini kullanmayı düşündüklerini belirtti.
Şirketin daha önce geliştirerek kullanıcılarla buluşturduğu akıllı saati Galaxy Gear ilk başta şirket tarafından özel bir hale getirilmiş Android sistemiyle çalışıyordu. Ardından güncelleme getirildi ve saat Tizen işletim sistemini kullanmaya başladı.
2014 yılında Google I/O adlı etkinlikte Android Wear tabanlı ilk akıllı saatini tanıtan Samsung beklediği ilgiyi göremedi. Gear Live adı verilen akıllı saat modeli kullanıcılar açısından ilginç bir model olarak görülmedi.
Samsung’un tercih ettiği Tizen işletim sistemi ile Android Wear platformu arasında farklar bulunuyor. Bunlardan birisi Google’ın Android Wear platformu için diğer firmalara kısıtlamalar getiriyor oluşu. Buna karşılık Tizen işletim sisteminde Samsung’un daha farklı alanlarda çalışabilmesi mümkün. Ayrıca pil verimliliği hususunda Tizen, diğerlerine göre iyi durumda. Tizen işletim sisteminin tek kötü yanının ise uygulama desteğinde eksik olması görülüyor.
[ads1]Yapılan açıklamaların ışığında Samsung’un önümüzdeki süreçte Tizen işletim sistemini iki yeni üründe kullanması bekleniyor. 2016 IFA etkinliğinde kullanıcılarla buluşacak olan Gear Fit3 akıllı bileklik ile Gear S3 akıllı saat firmanın öne çıkan Tizen işletim sistemli cihazları arasında yer alacak.
Yorumlar