Windows Lisans Silme insana ne için lazım olabilir ki ? diye sorabilirsiniz. Sizlere şu şekilde izah edeyim. Önceden craklenmiş bir windows kullanıyor ve sonradan orjinal lisans kullanmak istiyor olabilirsiniz. Ya da bir bilgisayarınızda olan orjinal lisansı başka bir bilgilsayarınızda kullanmak isterseniz bu sefer yapmanız gereken işlem eski bilgisayarda bulunan Windows Lisansını Silmeniz gerekmektedir.[ads2]
Eğer eski bilgisayarınızda bulunan Windows Lisansı silmezseniz diğer bilgisayara lisanslama yapamazsınız ve normal olarak hata ile karşılaşırsınız. Ya da lisansınız bazı güncellemelerden dolayı düşmüş görünebilir, bu sefer lisansı kaldırıp tekrar lisans girmeniz gerekebilir. Windows Lisans Silme işlemi işte bize bu konularda yardımcı olacaktır. Lisans silme işlemi hem program ile hem de programsız bir şekilde; cmd üzerinden yapılabilmektedir. Komut satırı CMD denilince insanımız genelde konuya uzak bakmaktadır ancak en basit yöntemdir. Siyah bir ekran ve beyaz yazıların olması sizleri korkutmasın ben yapamam asla olmaz gibi triplere girmeyiniz.
Eğer crack işlemi yapılmış bir windows kullanıyorsanız işlem tekrarı için yine Windows Lisans Silme işlemi yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde lisanslama işlemi sırasında hata alacaksınız. Windows yeniden lisanslanmış gibi görülse de bilgisayar yeniden başladığında lisans tekrardan pasif konuma gelecektir.
Lafı daha fazla uzatmadan işte 1.Yöntem
- Yönetici hakları ile komut satırı açmanız gerekmektedir. Yönetici hakları ile komut satırı açmak için. Başlat menüsü arama kısmına cmd yazın ve ardından. Sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır’ı seçiniz ve bu şekilde çalıştırınız.
- Açılan pencereye slmgr.vbs /upk komutunu yazınız ve arkasından Enter’layınız.
- Ürün anahtarı kaldırıldığına dair pencere gelecek ve bundan sonra işlem tamamdır.
Yorumlar