Genel Bilgisayar Ayarları

Genel Bilgisayar Ayarları Genel Bilgisayar Ayarları bilgisayar kendili  inden kapan  yor

Genel Bilgisayar Ayarları

Genel bilgisayar kullanıcıları için bazı bilgisayar ayarlamaları ile ilgili bilgiler vermek üzere bu yazı serimize başlıyoruz. Bu serimizde genel bilgisayar kullanıcılarının ihtiyacı olan, bilgisayarlarınızı hızlandırabilecek ve optimize edecek bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağız.

  1. Bilgisayar Başlangıç Programlarını KaldırmakBu ayar ile bilgisayarınızın açılış hızını artırabilirsiniz. Tabi bu tarz ayarlamalarda az da olsa bilgisayar bilgisine sahip olmak önemlidir.Başlat-Çalıştır-msconfig yazdıktan sonra açılan ekranda Başlatma menüsüne giriyoruz. Buradan açılışta başlamasını istemediğiniz programları kaldırıyoruz.
  2. Harddiskinizi Bölümlere AyırabilirsinizHarddiskiniz tek part ise bu hem iyi hem kötüdür. İyi tarafı bilgisayarınızı yavaşlatmaz. Çünkü tek bir partı taramak iki veya daha fazla partı taramaktan daha kolaydır milisaniyelerden bile bahsediyor olsak. Fakat kötü tarafı ise herhangi bir sorunda önemli verilerinizi alamayabilirsiniz. Belki harddiskinizin o partına hiç ulaşamayabilirsiniz. Bu nedenle harddiskinizi C ve D olarka mutlaka ikiye bölün.Harddiskinizi partlara bölme işlemi oldukça basittir. Denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-disk yönetimi yolunu izleyiniz. Burada eğer harddiskiniz tek part ise mesela C ise bunun üzerinde sağ tıklayınız ve birimi küçült deyiniz. Gelen ekranda ayarları giriniz. Küçüktmek istediğiniz boyut vs. girdikten sonra onaylayınız ve biçimlendirme işleminin tamamlanmasını bekleyiniz.

     

  3. Ekran Koruyucu Ekleme-KaldırmaEğer bilgisayarınızın başında devamlı kalmıyorsanız, zaman zaman kalkıyorsanız ekran koruyucu sizin için iyi olabilir. Dilerseniz bilgisayarınızı güç tasarrufuna alabilirsiniz, dilerseniz kilit ekranına döndürebilirsiniz. Bu işlem oldukça basittir.

Masaüstünüzde sağ tıklayınız. Kişiselleştir-Ekran Koruyucu-Güç Ayarlarını Değiştir seçeneğine tıklıyoruz. Gelen ekranın sol panelinden dilediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Diler ekranı karartırsınız, dilerseniz bilgisayarınızı uyku moduna alabilirsiniz. Tüm ayarlar bittikten sonra onaylayarak ekranları kapatıp ayarlarınızı görebilirsiniz.

  1. Masaüstü AyarlarıMasaüstünüzde çok fazla dosya, kısayol barındırmayınız. Çünkü masaüstüne her dönüşünüzde bilgisayarınızın kendini toparlama süresi uzayacaktır. Bu nedenle mümkün olduğunca masaüstünüzü temel programlar dışında temiz tutunuz.