Bilgisayar Kapanmama Sorunu
Genellikle güncellemeler sonrası görülse de bazı durumlarda bilgisayarınız kapanmayabilir. Bunun için birçok sebep sayabiliriz. Ama bunun nedenini tespit etmek için son yaptığımız işlemleri gözden geçirmek yeterli olabilir.
Yeni kurulan bir sistem, bilgisayarınıza yapmış olduğunuz güncellemeler veya donanımınızda yaşanan bir problem. Bunların hepsi bilgisayarınızın kapanmasını engelleyebilir. Bu yazımızda bilgisayar kapanmaması sorunu ve çözümlerini anlatmaya çalışacağız.
Genel olarak yanlış güncelleme sonucu görülebilen bilgisayar kapanmama durumu farklı sebeplerden de oluşabiliyor. İlk deneyebileceğimiz yol Denetim Masası–Güç Seçenekleri kısmından sol kısımda güç düğmesi seçeneklerine tıklayınız. Açılan ekranda üst kısımda yer alan kullanılmayan ayarları değiştir bağlantısını tıklayın. Buradan da Hızlı başlatmayı açı iptal ediniz. Bu işlemi yaptıktan sonra da bilgisayarınız hala kapanmıyorsa aşağıdaki yolu deneyiniz.
Bu yol Nvdia ekran kartı kullananlar için geçerlidir. Masaüstünde sağ tıklayınız. Nvdia Denetim Masası linkine tıklayınız. Şimdi burada sol panelde üç farklı seçenek göreceksiniz. Bu seçeneklere tek tek giriş yapıp açılan her sayfada tercih edilen grafik seçeneklerinde grafik kartınızın markasını seçip kaydediyorsunuz. Bu işlemden sonra bilgisayarınızın kapanması gerekmektedir. Eğer hala kapanmıyorsa ilk olarak dediğimiz gibi güncellemeleri kontrol ediniz.
Bilgisayar Güncelleme Kapatma: Bazı güncellemeler bilgisayarınızın kapanmasına engel olabilir. Denetim Masası–Sistem ve Güvenlik–Windows Update dedikten sonra sol panelde Ayarları Değiştir seçeneğine tıklayınız. Oradan Güncellemeleri Hiçbir Zaman Denetleme seçeneğini seçip kaydediniz.
Bunları yaptıktan sonra da bilgisayarınız kapanmıyorsa aşağıdaki yolları deneyiniz.
Bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir. Genel olarak Combofix programı bu işlemi çözse de bazı durumlarda yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle malware, spyware gibi antivirüslerle taratınız.
Bilgisayar başlangıç ayarlarına bakınız. Bunun için Başlat’a Çalıştır yazınız. Gelen ekrana msconfig yazınız. Ardından Sistem yapılandırması genel sekmesinde Başlangıç Ögelerini Yükle işaretini kaldırınız. Daha sonra Hizmetler sekmesinde tüm hizmetleri devre dışı bırakınız. Ardından önce Uygula sonra Tamam deyiniz.
Sorununuz buraya kadar çözülmedi ise son çare olarak Bios Güncellemesi yapınız.[ads2]
Yorumlar