404 hatası ve çözümü hakkında bu yazımızda genel bir bilgi vermeye çalışacağız. 404 hatasını web site sahipleri sürekli olarak yaşadığı için sürekli kontrol etmeleri gerekmektedir. 404 hatalarının kontrol edilmesi internet sitesi sahiplerinin sayfa gösterim süresinin artmasına yardımcı olur.
404 Hatası Sebepleri Nelerdir?
404 hatası ve çözümü için genel sorun ve çözümlerden bahsedeceğiz; her sitede farklılık gösterebilir ancak genel kaynaklanma sorun ve çözümleri şu şekildedir;
- Sayfa URL’lerinde bir değişiklik olduğunda; sitenizde bir sayfa ya da yazı yayınladınız. Ancak daha sonra yazının ya da sayfanızın URL’sini değiştirip işlemi bitirdiniz. Ancak işlem işte o zaman bitmiyor, sayfa da değişiklik yaptığınızı Google’ye bildirmeniz ve eski URL’yi yeni URL’ye yönlendirmeniz gerekiyor. Bunu yapmadığınız taktirde 404 hatası ile karşılaşıyor ziyaretçiler.
- Seo eklentilerinde bir değişiklik olduğunda; Opencart, WordPress yada diğer CMS sistemlere SEO ayarlarını daha iyi konuma getirmek için yüklediğiniz SEO eklentileri. Sitelerinizin URL yapılarını Etiket yapılarını değiştirebiliyor. Bu değişiklikler gerçekleştiğinde sitenizin belkide tüm sayfaları 404 hatası vermeye başlayacaktır. SEO ayarları ile oynadıktan sonra 404 hatası almaya başladıysanız ayarları sıfırlayın ve sorunu bulmaya çalışın.
- Tag (etiket ) uzantılarında yapılan değişiklikler. Tag yapısını kontrol ederek eski ile yeni arasında yönlendirmeler yapılmalıdır.
WordPress 404 Hatasını Bulma
WordPress alt yapılı bir siteye sahipseniz bu durumda ”404 error monitor” eklentisini kurabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde düzeltmeniz gereken hatalar direkt olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan sonra ilgili olan tüm hataları mutlaka düzeltmemiz gerekmektedir. Kesinlikle burada sitemap dosyalarını da kontrol etmeniz gerekiyor. Bundan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadan sitelerin şablon tasarımı sağlanabiliyor. Böylelikle sizler de hem sitenizi genel anlamda yükseltebiliyor, hem de SEO açısından fayda sağlayacak bir hamle yapmış oluyorsunuz.
Yorumlar