Dev İsim Akıllı Telefon Dünyasına Veda Etti!

Dev İsim Akıllı Telefon Dünyasına Veda Etti! Dev İsim Akıllı Telefon Dünyasına Veda Etti! leap fb 563b82f47c541

Blackberry cep telefonu dünyasının uzun yıllar boyunca en popüler isimlerinden biriydi. Öyle ki bir ara çoğu kişinin elinde bu markanın modelleri bulunuyor, oldukça da ilgi görüyordu. Aradan seneler geçtikçe ve rakipler çoğaldıkça haliyle teknoloji bambaşka bir safhaya geçti. Dokunmatik ekranlı, ileri seviye özellikleri ile piyasada rengârenk bir akıllı telefon çağı başladı. Her ne kadar Blackberry cephesi buna ayak uydurmaya çalıştıysa da artık vazgeçmiş görünüyor zira gelen haber şirketin artık akıllı telefon üretmeyeceği yönünde oldu.

Konuya dair resmi açıklama CEO koltuğunda oturan John Chen tarafından yapıldı. Uzun bir zaman boyunca iş dünyasına hitap eden telefonlarıyla gündemde kalan Blackberry daha sonrasında yürüttüğü politikalar kapsamında gençlere de hitap etmeye başladı. Ancak son yaşanan gelişmeler şirketin akıllı telefon piyasasından çekilme kararını almasında etkili oldu.

blackberry-priv Dev İsim Akıllı Telefon Dünyasına Veda Etti! Dev İsim Akıllı Telefon Dünyasına Veda Etti! blackberry priv

Yapılan açıklamanın gerisinde ne gibi bir nedenin yattığı ise merak ediliyordu. Haberin başında da belirttiğimiz gibi teknolojinin ilerlemesi ve diğer firmaların telefon modellerinde önemli değişiklikler yapması rekabeti bir adım öteye taşımıştı. Blackberry kendi tasarımından ödün vermemeye çalışarak aynı zamanda günümüz teknolojisini de yakalayarak üretimlerine devam etti. Ancak mali durumlar işlerin istendiği gibi gitmediğini ortaya koydu. Bu yılın ikinci çeyreğine ait rakamlar şirketin tam 372 milyon dolar kaybettiğini gösterdi. Rakamın bir hayli yüksek olması kararın alınmasında başlıca etken oldu. Aslında alınan karara dair ipuçları daha önceden verilmişti. Kar etme oranı düştüğü takdirde Blackberry’nin akıllı telefon pazarından çekilebileceği konuşuluyordu.

Yapılan açıklama sonucunda Blackberry markası telefon alanından tamamen kaldırılmayacak. Aksine şirket farklı firmalarla işbirliğine giderek logosunu korumaya devam edecek. Bu sayede harcamaları aşağıya çekecek olan şirketin yazılımlarla ilgili daha fazla girişimde bulunması bekleniyor.