Yurtdışı Gümrük Limiti 2015

2015 Yurtdışı Alışveriş Limiti yurtdışı gümrük limiti 2015 Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 Online Alisveris guvenli 1

Merhaba arkadaşlar daha önceki alışveriş limiti yazımızda sizlere yurtdışı alışveriş limitinden bahsetmiştik. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 adlı makalemizde sizlere kanunda yapılan büyük değişiklikleri dile getireceğim.

Daha önceki konumuzda sizlere yurtdışından nasıl alışveriş yapılır hangi sitelerden alışveriş yapılır ve vergi muafiyetinden detaylı olarak bahsetmiştim. Ancak aklımıza takılan bazı sorular mevcuttu. Bu sorularımın bir kısmını bilgi edinme hakkımı kullanarak. T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı‘na sorarak cevabını aldım. Ancak bazı sorularıma hala cevap gelmedi ve beklemedeyim. Sorularıma cevap geldiği takdirde burada sizlerle paylaşacağım. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 olarak konu başlığını yazdım ancak kanundaki değişiklik 2014 yılında yapılmış, siz kanunun eski olduğunu düşünmeyin daha yeni kanunlar aramayın diye değişikliği o yüzden yaptım yanlış anlaşılmasın. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 makalemizde yurtdışından alışverişi değil sadece değişen maddelerden bahsedeceğim. Yurtdışı alışveriş hakkında bilgi için lütfen sitede yer alan diğer makalelere bakınız.

 

Yurtdışı Gümrük Limiti 2015

Önceki konumuzda sizlerin 75 euro’yu geçmemek şartı ile yılda 3 defa’ya kadar alışveriş limitiniz vardır. Şeklinde bir açıklamada bulunmuştum. Çünkü kanunda 5 olarak geçmekte iken 5. alışverişte cezayı işlem uygulanıyordu. Bu durumlara maruz kalınmaması amacı ile bilgilendirmeyi bu şekilde yapmıştım. Ancak 2015 yurtdışı alışveriş limiti, konusunda büyük değişiklik yapılarak. 5 defa olan hakkımız yerine her bir sipariş 75 euro’yu geçmeyecek şekilde istediğimiz kadar sipariş gerçekleştirebiliriz. İsterseniz bir ay içerisinde 10 tane sipariş verin isterseniz 2 tane sipariş verin artık bu şekilde bir limit yok. Ama madde de şu şekilde bir değişiklik yapılmış Ancak, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir. Buradan da anlaşılacağı gibi işi abartmamız gerektiğini söylüyorlar.Yurtdışı Gümrük Limiti 2015

Bilgi Edinme Hakkımı Kullanarak Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 Hakkında Yazdığım Yazıya Gelen Cevap ;

T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü

tarih:24/02/2015
Sayı:2********
Konu:Oğuzhan B…t-Posta/Hızlı Kargo Maufiyeti

Sayın Oğuzhan B….t
İlgi: 06.03.2014 tarihli bilgi edinme başvurunuz.
İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiştir.

Posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyaya ilişkin 2014/7 sayılı Genelge, 2011/39 sayılı Genelgenin posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın gümrük işlemlerine ilişkin hükümlerini yürürlükten kaldırmış olup, yurtdışından yılda 5 kez posta ya da hızlı kargo eşyası getirme sınırı da bu kapsamda kaldırılmıştır.

2014/7 sayılı Genelgenin 2. maddesi, Türkiye gümrük Bölgesindeki bir kişiye, posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen bedeli gönderi başına 75 avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanmasında, eşyanın ticari miktarda ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediğinin önem arz etmeyeceğini hükme bağlamıştır. Ancak, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.[ads2]

Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya

 Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro’yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
–       AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
–       Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
–      Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
–      Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
–      Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

Şeklinde cevap verilmiştir. Ayrıca siz ziyaretcilerimizin aklında soru kalmasın diye bilgi edinme hakkımızı bu şekilde kullanmış olduk ve cevabımızı aldık. Ancak hala beklediğim cevaplar da var. Ama nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı hala cevap verilmedi.

Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 yurtdışı gümrük limiti 2015 Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 Online Alisveris guvenli 1 300x181

Yurtdışı Gümrük Limiti 2015

Yurtdışı Gümrük Limiti 2015

2015 yurtdışı alışveriş limiti düzenlemesi gerçekten çok güzel olmuş ancak. Şu şekilde dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Önceden belirli bir hakkımız vardı. 5 defa olunca hak bitiyordu ama şimdi bu ortadan kalkarak sınırsız hak tanındı. Kanuna eklenen muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir. cümlesi olayın akışını değiştirebilir. Burada devreye insiyatif girmiş durumda. İstenirse 5 defa alışverişte süreklilik arz etti diyerek sizlere sınırlama getirilebileceği gibi 20 alışverişte de sınırlama getirebilir. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 hakkındaki makalemizde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta burası. Maddeye çok takılmamak lazım sadece işi abartmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Limit kalktı diye de alışveriş sayısını abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Kısıtlamaya takıldığında kısıtlamanın ne olduğu ve ne kadar süre geçerli olduğuna dair bir bilgi verilmedi. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 makalemizde anlatacaklarım bu kadar.

Yakında yeni yurtdışı alışveriş makalelerimiz ile birlikte olacağız arkadaşlar.Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 hakkındaki Sorularınıza bilgimin yettiği kadar ve elimden geldiği kadar yardımcı olacağım. Yorum kısmına sorularınızı belirtebilirsiniz. Artık 75 euro limiti aşmamak şartı ile istenildiği kadar alışveriş yapılabilecek. 75 euro – 1500 euro arasında ise vergisini ödeyerek yine limitsiz bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

Hayırlı alışverişler Selametle…

Not: Yukarıda yer alan 75 euro limiti 2018 yılı itibariyle 22 euro olarak güncellenmiştir. Diğer tüm bilgiler güncelliğini korumaktadır.

 

2018 Yurtdışı Alışveriş Limiti ve Gümrük Limiti İçin Tıklayınız

yurtdışı gümrük limiti 2015 Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 pixel