Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri

Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri doğalgaz tasarruf yöntemleri Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri anaSayfaImage

Malumunuz kış artık kapımızı çaldı, yine her zamanki gibi kış sert geçecek deniliyor. Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri hakkında uzman arkadaştan bilgi aldıktan sonra sizlerle paylaşmayı düşündüm. Kendim için almıştım aslında ama bilgi paylaştıkça çoğalır misyonu dışına çıkmamaya karar verdim.

Ekim ayından sonra genellikle Doğalgaz fiyatlarına zam yapılmaktadır. O yüzden bu ay stoklayabildiğiniz kadar doğalgaz stok yapmanızı tavsiye ediyorum. Malum artan fiyatlar cebimizi fazla yakabilir. Doğalgaz tasarruf yöntemleri aslında oldukça basit, sadece bazı detaylar kullanıcılar için masraf.

[ads2]

Herkesin yaptığı klasik bir başlangıç yapacağım. Öncelikle binanızın yaşı ve yalıtımı bu konuda oldukça önemli. Yalıtımlı binalarda şüphesiz, %50 oranında bir yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. Tabii ki yalıtım olayının biraz masrafı var. Ancak bina olarak anlaşma sağlandığında ve mantıklı düşünüldüğünde, yalıtıma vereceğiniz para zaten sizlerin doğalgaz parasına eşdeğer.

Kullanıcılara her peteğe termostatik vana takmaları ve Doğalgaz tasarrufunda büyük rol oynayan bu ürünü kullanmaları söylenmektedir. Peki termostatik vana ne işe yarar? hemen kısaca değinelim peteğin istediğiniz sıcaklıkta çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Atıyorum kullanmadığınız bir oda ile kullandığınız bir oda aynı oranda ısınmamalıdır. Bu mantıkla yola çıkarsak bu işimizi büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.

Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri doğalgaz tasarruf yöntemleri Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri anaSayfaImage 300x169

Doğalgaz Tasarruf Yöntemleri

Kombi konusuda oldukça önemli. Kombiyi sürekli aç kapa aç kapa yapmayınız. Rölantıda çalışır halde bekletiniz. Örneğin evde yoksunuzdur akşam geliyorsunuzdur. Ancak kapatmayın, içerinin soğuğu kırılmış iken içeriyi tekrar soğutmaya terk etmeyiniz. En kısık ayarda açık dursun. Zaten kombi 40 dakikada bir devreye anca girer, o yüzden size büyük ölçüde tasarruf sağlar. Düşünün soğuk bir evi ısıtmak daha zordur ve daha fazla güç ister. Ancak ılık evi ısıtmak kolaydır.

 

Diğer bir konu ise kullanılmayan odaların peteklerini kapatmak. Bu konuda  tavsiyeler şu yönde;

Eğer kullanılmayan oda Kombi -> Petek sıralamasında en son peteğiniz olarak yer almaktaysa mantıklı. En son petek kullanmadığınız bir odada ise kapatabilirsiniz. Ancak ara bir peteği kesinlikle kapatmayınız. Çünkü o peteği kapattığınızda o odadan geçen boru odanın soğukluğu etkisiyle ısı kaybı yaşayacak ve daha diğer peteğe gidemeden soğumaya başlayacaktır. Bu sefer kombi tekrar tekrar çalışmaya başlayacaktır. Her çalışmasında daha fazla doğalgaz tüketimi yapacaktır.

 

Şimdilik edinilen bilgiler bu yönde sağlıcakla…